Završeno Casual Connect Tel Aviv – Indie Prize takmičenje u ICT Hub-u

Završeno Casual Connect Tel Aviv – Indie Prize takmičenje u ICT Hub-u

U prostorijama ICT Hub-a, 14.08.2016. održano je Casual Connect Tel Aviv – Indie Prize – Takmičenje, Srbija.

Casual Connect je događaj koji okuplja talentovane stručnjake iz sfere casual gaming-a. Cilj je razvijanje ove industrije i učenje kroz zabavu. Učesnici su upravo “Casual” gejmeri, dakle, oni koji na igrice gledaju prvenstveno kao na vid razonode.

U takmičenju je učestvovalo 18 igara. Prvu nagradu osvojio je takmičar Luka Glavonjić, koji je kreator igrice “Steal and Run”. Luka je odneo pobedu u ovom delu takmičenja, a organizatori će odlučiti koji od učesnika će definitivno nastaviti takmičenje u Izraelu (Casual Connect Tel Aviv – Indie Prize, Izrael). Odluka će biti doneta do 1.09.2016.

Drugo mesto osvojio je Moonburnt studio sa igrom “COLUMNAE: A Past Under Construction”, a treće Color Blind Studio sa igrom “Kiss Hero”.

Žiri je bio sačinjen od predstavnika najpoznatijih gejming studija, među kojima su se našli Nikola Mitić iz Cofa Games, Mladen Stojiljković iz Mad Head Games, Đorđe Radulović iz  PowerUp digital,  Aleksandar Manja iz Level Up Serbia i Nikola Damjanov iz Nordeus-a.

Organizatori Casual Connect Tel Aviv – Indie Prize – Takmičenja, Srbija bili su Casual Connect, Bincode, Thoril, COFA Games, Mad Head Games i ICT Hub.

Kako je sve prošlo u najboljem redu i dobrom raspoloženju, očekujemo još sličnih dešavanja. Ispratićemo ih i pozivamo mlade buduće stručnjake da se pridruže.

Tatjana

Writing is thinking on paper.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment