Fabrika znanja – ITgirls u Podgorici!

Fabrika znanja – ITgirls u Podgorici!

Regionalna IT manifestacija biće održana sedmi put za redom u Podgorici, na Univerzitetu Donja Gorica, između 10. i 11. oktobra.

Najveći IT događaj u regionu okupiće preko 3000 učenika, profesora i studenata, koji kroz edukaciju i zabavu imaju priliku da se upoznaju sa najaktuelnijim trendovima iz oblasti informacionih tehnologija. Od samih početaka Fabrike znanja do danas, blizu oko 17.000 mladih imalo je priliku da se upozna s najnovijim dostignućima iz sveta informacionih tehnologija. I ove godine, Fabrika znanja okuplja stručnjake koji će učesnicima prenijeti svoja znanja i iskustva iz oblasti IT-a, nauke, start up kompanija i drugih sektora budućnosti.

fabrika znanja

Fabrika znanja je prvenstveno namenjena promociji novih IT znanja i veština. Kroz jedinstven spoj učenja i zabave, učesnici dobijaju priliku da se upoznaju sa najtraženijim profesijama u oblasti informacionih tehnologija. Projekat Fabrika znanja namenjen je prvenstveno mladima: učenicima (osnovcima i srednjoškolcima) i studentima. U dvodnevnom događaju pažnja se usmerava na naučno-popularni aspekt informaciono – komunikacionih tehnologija. Kroz brojne promocije iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija organizacioni odbor projekta Fabrika znanja želi pre svega da utiče na mlade i njihov izbor buduće profesije, imajući u vidu da su zanimanja u oblasti IKT-a na samom vrhu željenih zanimanja budućih zaposlenih.

Fabrika znanja živi od 2009. godine kada je prvi put organizovana u Beogradu, dok 2011.godine projekat dobija regionalni karakter i po prvi put se održava u Podgorici, Crna Gora. Fabrika znanja širi se i na teritoriju Republike Srpske 2012. godine. Ove godine sedmi put bićemo domaćini manifestacije u Podgorici.

Ove godine ekipa ITgirls će se pridružiti ovom događaju kroz čak pet predavanja i dve radionice. Na radionicama će učenici osnovnih škola saznati šta je to programiranje i ko su programeri. Uz pomoć mentorke programiraće svoju igricu. Radionica je namenjena starosnoj grupi 9-11 godina.

Vidimo se u Podgorici!

Nevena

Lovac na izazove po izboru, regruter usled spleta okolnosti.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment