Kako tražiti povišicu?

Kako tražiti povišicu?

Decembar je univerzalni mesec ljudskih prava. U svetu se obeležavaju razni datumi u decembru, poput 27. decembra – Nacionalnog dana čokoladne torte u SAD. U Srbiji, pak, imamo nešto drugačiju situaciju. Prosečno domaćinstvo u Srbiji potroši 55.000,00 dinara mesečno na hranu i piće. Svega 9,7% pimanja trošimo na odeću i obuću, a tek 5,4% na ostala lična dobra. Čokoladna torta, čini se, nije prioritet.

Spominjali smo istraživanje StartIt-a, koje je pokazalo da postoji razlika od 300,00 eur u prosečnim platama između developera i developerki. To može da znači da žene zarađuju 1,87 eur manje svakog sata od svojih kolega. Da vam uprostimo, to je 3.600,00 eur godišnje. Sa tih, približno 3.600,00 evra više, prosečna developerka mogla bi da kupi 93 tegle nutele ili plati 80 meseci vrtića za dete.

Istraživanje pokazuju da dobre devojke ostaju kratkih rukava, a pri tome mislimo baš na ovu razliku u platama. Nakon što je Startit objavio podatke o razlici u platama izmedju developera i developerki, nije se desilo ništa.

Nothing.

Niente.

没什么

 

Decembar je mesec kada se svode računi. Knjigovođe vredno rade na bilansima, ni Trbojević ne izbacuje sadržaj kao obično. Svi su vredne pčelice u decembru. Ono što je značajno za decembar i ITgirls je da HR timovi rade na proceni učinka (performance review) zaposlenih i zbog toga je ovo dobro vreme da zatražite svoju povišicu. Takav razgovor može biti jako stresan, ali ukoliko verujete da zaslužujete povišicu – ovaj korak je neophodan. Kako bismo vas pripremili, napisali smo tekst sa nekoliko koraka koji bi trebalo da vam pomognu ukoliko se odlučite na to.

Kada je u redu pitati za povišicu?

Cenimo da je to period od najmanje 6 meseci do godinu dana na poziciji. Tako ste imali dovoljno vremena da ostvarite rezultate i demonstrirate svoju vrednost u timu. Pre nego što se zaletite šefu na vrata, odgovorite na ova pitanja:

  • Da li ste zadovoljne uslovima i beneficijama koje kompanija nudi?
  • Da li vam zapravo treba više iskustva, pre nego što možete da očekujete povišicu?

Ukoliko je odgovor na ova pitanja DA, pročitajte ovaj tekst sledeće godine.

Istraži.

Uradite malo istraživanje na temu koliko ljudi na sličnim pozicijama zarađuju, na koliko procenta možete da računate pri povišici. Prečešljajte Glassdoor ili slične domaće platforme. Konsultujte se sa svojim kolegama na sličnim pozicijama u drugim firmama.

Pripremi se.

Priprema je pola posla. Tokom razgovora, bitno je da istaknete kako ste svojim zalaganjem doprineli timu ili firmi. Neka to budu činjenice. Podsetite ih kako su vaše ideje za nov feature oduševile product tim ili kako ste pomogle rešavanje nekog impedimenta.

Pokaži inicijativu.

Iznesi svoje ideje za godinu koja dolazi. Pokazivanjem inicijative ćete dodati vrednost.

Show time.

Moraš to da izgovoriš i evo primera:

“Sa svim navedenim želim da razgovaramo o evaluaciji moje trenutne plate i očekivanjima sa obe strane za naredni period od XY meseci”. 

Stav je jako bitan. Ne povlači se.

Final step.

Vaš sagovornik treba da vam da jasan odgovor ili da vam da vremenski rok u kom ćete dobiti odgovor na vaš zahtev. 

Nikako nemojte:

  1. Pričati kako ste nesrećne na poslu ili kako vam treba više novca zbog privatnih razloga (poskupela stanarina i slično). Ukoliko niste srećne na poslu, teško da će novac to promeniti i onda jednostavno razgovarajte sa nekim od 288 regrutera na LinkedIn-u. Vaš nadređeni svakako ne sme da donese odluku o vašoj povišici na osnovu vaših troškova, te su takve informacije irelevantne. Držite se činjenica o učinku.
  2. Ucenjivati. Ukoliko ste dobili bolju ponudu na drugom mestu, jako je loša ideja to reći svom nadređenom. Čak i ako dobijete povišicu na osnovu toga, velika je verovatnoća da ćete izgubiti poverenje svojih nadređenih.

Prvo pravilo je da često morate da pitate da biste dobile nešto, drugo je da morate biti spremne na NE. Koji god ishod bio, nemojte to doživljavati lično. Ukoliko vas odbiju, zahvalite se uz nekoliko stavki koje su iznete tokom razgovora, kako biste ostavile prostora za pregovaranje u narednom periodu.

Ukoliko ste zadovoljne tu gde ste i želite da ohrabrite devojke da traže povišicu, možete postaviti svoju fotku na mreže sa hashtagom #naših300

 

Nevena

Lovac na izazove po izboru, regruter usled spleta okolnosti.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment