Konkurs za podršku startapima u Srbiji

Konkurs za podršku startapima u Srbiji

Švajcarska softverska agencija „Namics” organizuje konkurs namenjen startapima koji razvijaju softverska rešenja u Republici Srbiji sa ciljem da im pomogne pri unapređenju ideje, uklanjanju potencijalnih nedostataka u biznis konceptu i što uspešnijem lansiranju proizvoda na tržište. Otvaranjem konkursa koji će trajati do 30. avgusta u ponoć „Namics” želi da podstakne tehnološko preduzetništvo i da osnaži srpsku softversku zajednicu.

Najbolje kandidate na konkursu odabraće panel eksperata, koji čine švajcarski i nemački softverski stručnjaci sa više od dve decenije iskustva u razvoju digitalnih rešenja. Najperspektivniji startapi, odabrani prema parametrima konkursa, dobiće priliku za „jedan na jedan” konsultacije sa ekspertskim panelom, sa fokusom na mogućnosti za dalje unapređenje i razvoj predstavljenih startap koncepata.

„Panel je sastavljen od eksperata koji su radili na projektima za najveće svetske kompanije kao što su ABB, Medela, BASF, Ciriški aerodrom, Daimler i Victorinox i koji već dvadeset godina osvajaju najprestižnije nagrade u evropskoj digitalnoj industriji. Deleći iskustvo stečeno u softverskoj industriji, vodeći se sopstvenim usponima i padovima, ali i aktuelnim potrebama softverske industrije panelisti će pomoći srpskim startapima da unaprede svoje ideje i da pripreme sve pojedinosti za plasiranje ideje na tržište”, istakla je Ketrin Simon iz „Namica” povodom početka konkursa koji će nositi naziv „Startap. Expertise. Upgrade. Namics”.

Konkurs „Startap. Expertise. Upgrade. Namics.” je besplatan i namenjen je svim tehnološkim startapima iz Republike Srbije. Svi zainteresovani startapi mogu da pošalju svoj predlog projekta do 30. avgusta, a javna prezentacija predloženih rešenja zakazana je za septembar. Prijave za učešće i detaljne informacije dostupne su putem linka: https://www.namics.com/en/news/2017/startup-competition/.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment