Mama programira — Onlajn škole programiranja za mame

Mama programira — Onlajn škole programiranja za mame

Centar za mame organizuje prvu tromesečnu online obuku, tokom koje će zainteresovane mame moći da uče HTML, CSS i Java Script. Ovaj program nosi naziv “Mama programira — Onlajn škole programiranja za mame”.

U planu je rad s mentorima, kao i različiti tutorijali, sve sa ciljem da učesnice mogu da ovladaju osnovama programiranja. I to iz svojih domova.

Važno je napomenuti da je ova obuka besplatna.

Prijavljivanje je moguće do 5. marta. Možete se prijaviti OVDE, putem online upitnika. Broj mesta je ograničen na dvadeset.

Mame, požurite. Ako znate neku mamu koja smatra da bi joj značilo neformalno obrazovanje ove vrste, ili je zainteresovana da se prekvalifikuje u IT, obavestite je 🙂

Nikakvo iskustvo nije neophodno, dovoljno je elementarno poznavanje rada na računaru, dobra volja i mogućnost da se izdvoji nekoliko sati u toku nedelje.

Obuka će se održavati od marta do maja.

Uslovi za polaznice su sledeći:

  1. Da ste mama
  2. Da posedujete računar i internet
  3. Iako je obuka besplatna, neophodno je dati neku vrstu depozita u iznosu od 10.000 rsd. Zašto? Ovaj novac je zalog koji će polaznicama biti vraćen onog momenta kada uspešno završe kurseve. Ukoliko ih ne savladaju, novac će otići u fond Centra za mame.

 

Mame koje uspešno završe sva tri kursa u predviđenom roku (po kurs mesečno), imaju mogućnost da besplatno dobiju i kurs za WordPress platformu.

Ovaj program podržali su Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, u saradnji sa Krojačevom školom veb dizajna i veb programiranja.

 

Tatjana

Writing is thinking on paper.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment