MatHackathon – 13. i 14. maja 2017.

MatHackathon – 13. i 14. maja 2017.

Studentska organizacija Matematičkog fakulteta Omikron 13. i 14. maja 2017. organizuje timsko takmičenje u brzom razvoju softvera ─ MatHackathon 2017, u saradnji sa StartIT CentromBeograd i Matematičkim fakultetom, Univerziteta u Beogradu. Takmičenje je namenjeno studentima (uzrasta od 18 do 26 godina) i srednjoškolcima (uzrasta od 16 do 19 godina).

Prijavljivanje je besplatno. Počelo je 24. aprila i trajaće do 6. maja 2017. godine.

MatHackaton se organizuje treći put zaredom i postaje sve popularnije takmičenje u programiranju koje promoviše timski rad, razvoj softvera i informacione tehnologije. Ovogodišnji hakaton će se održati na dve lokacije: U StartIT Centru – Beograd (za studente) i na Matematičkom fakultetu, Univertziteta u Beogradu (za srednjoškolce). U delu takmičenja namenjenom studentima, četvoročlani timovi će imati na raspolaganju 24 sata da od “nule” naprave aplikaciju koja rešava problem koji će im biti zadat.

Takmičenje za srednjoškolce će biti realizovano u periodu od dva dana, gde će prvog dana biti održana predavanja na temu iz oblasti programiranja i robotike, dok će drugog dana biti održano takmičenje čija tema će se ticati oblasti koja je obrađena prethodnog dana.

Zadatak će osmisliti profesori Matematičkog fakulteta, organizatori, kao i stručnjaci iz vodećih softverskih kompanija koje su podržale ovo takmičenje. Timovima će problem koji bi trebalo da reše (i medijum u kojem ga rešavaju, za srednjoškolske učenike) biti saopšten tek na samom početku takmičenja. Očekuje se da njihova rešenja mogu da nađu konkretnu primenu.

Organizacija projekta ne bi bila moguća bez velikodušne podrške sponzora, među kojima su RTRK, OSA Računarski Inžinjering, Endava i Mikroelektronika, kao Zlatni pokrovitelji, i SAGA, Puzzle Software i ICT Hub kao Srebrni pokrovitelji.

MathHackaton promoviše pre svega praktično-primenljivo znanje iz oblasti programiranja, kao i viši nivo apstraktnog mišljenja i rešavanje problema na različite, iako ponekad nekonvencionalne načine, koji će činiti vaš digitalni pečat. U tom svetlu, slogan ovogodišnjeg takmičenja glasi “Compile your destiny.”

Ako želite dodatno da se informišete o samom događaju i načinu prijavljivanja, posetite zvaničnu internet prezentaciju www.mathack.rs, Facebook stranicu MatHackathon, ili Instagram profil Omikrona.

Tatjana

Writing is thinking on paper.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment