Još malo o Digitalnim karanfilima – upoznajmo mentorke

Još malo o Digitalnim karanfilima – upoznajmo mentorke

U susret konferenciji Ladies of New Business na kojoj će se, između ostalog, predstaviti mentorski program Digitalni karanfili, predstavićemo vam ukratko upravo neke od mentorki.

Da podsetimo – okupljamo se u sredu, 8.03.2017., u Impact Hub-u (Makedonska 21). Početak je u 17.30h, a nešto detaljniji raspored možete pogledati OVDE.

Dakle, na ovom dešavanju očekuju nas sjajni govornici i govornice koji će se pozabaviti pitanjem žena (devojaka) u okviru digitalne, tehnološke i kreativne industrije. Konkretno, govoriće se o njihovom položaju i doprinosu u ovim oblastima.

Ipak, Digitalni karanfili jesu najznačajniji deo ove konferencije, a u ulogama mentorki naći će se, između ostalih,  i Jelena Stojanović, Tihana Lalić, Aleksandra Ninković, Milica Ostojić  i Anđelka Ducić.

O većini smo pisali do sada, a ostale devojke nisu ništa menje fantastične 🙂

Jelena Stojanović

Jelena Stojanović je zadužena za ljudske resurse i pronalaženje talenata u jednoj velikoj IT kompaniji. Nakon što je završila Fakultet organizacionih nauka, počela je da gradi karijeru, radeći ono što joj je blisko i što voli.

Jelena je odlična s ljudima i s lakoćom uspostavlja i održava kontakte. Osim razvijenih Soft Skills, upućena je u unutrašnju organizaciju IT kompanija i upoznata je sa gotovo svim procesima koji se nužno odvijaju u sklopu jedne firme.

Posreduje između IT stručnjaka i kompanije za čiji je razvoj zadužena, vodeći računa da obe strane budu na dobitku.

Tihana Lalić

Tihana Lalić je Copywriter u jednoj digitalnoj agenciji, od ruke joj idu pisanje i strani jezici. Takođe, dobro poznaje SEO. Kreativna je, maštovita, duhovita i poseduje nesvakidašnji stil pisanja i moć opažanja.

Copywriter iz Tihaninog ugla – “Copywriters are native to keyboards and computer-filled areas. They are naturally drawn to gadgety objects and high-speed internet. There are no known feral Copywriters anymore, they were domesticated and cannot survive in the wild. Freelance Copywriters are usually nocturnal, whereas other sub-species are typically active during the day. They strive in organized and creative environments where their playful side comes into focus.”

Spoj humora, umetnosti pisanja i kompjuterske pismenosti.

Aleksandra Ninković

Aleksandra Ninković je iskusna UI/UX dizajnerka. Izuzetno je uspešna, a jedan od glavnih “krivaca” za to je njen studiozan pristup oblasti kojom se bavi. Aleksandra je “tehnički potkovana”, ali je, uz to, spremna da zaista oslušne potrebe tržišta i da prednost originalnosti nad uopštavanjem i pravolinijskim posmatranjem ciljnih grupa.

U prilog ovome govori njeno istraživanje – Feministička perspektiva web dizajna sa fokusom na korisničkim iskustvima (UX). Ovo istraživanje sačinjeno je od brojnih činjenica koje se tiču web dizajna u užem smislu i Aleksandrinih ličnih zapažanja i stavova.

Milica Ostojić

Milica Ostojić je, uz stalno zaposlenje, član organizacije PHP Srbija, mentor je na radionicama Rails Girls i veoma je angažovana u okviru celokupne IT zajednice. Našla se i u žiriju na IT Girls Hackathon-u. Njena podrška IT početnicima (i početnicama) ne izostaje, ispratiće svako okupljanje i uvek je raspoložena za učenje i saradnju.

“Mislim da je to najviše taj proces stvaranja nečeg novog na osnovu tvojih intelektualnih sposobnosti i stečenog znanja. Sjajan je osećaj kada na kraju neko koristi nešto što si ti napravio. Mislim da se programeri “navlače” na taj osećaj.  Takođe, ono što obožavam kod ovog posla je što svaki dan učiš nešto novo i nadograđuješ se.”

Anđelka Ducić

Anđelka Ducić je neprevaziđeni poznavalac društvenih mreža i internet marketinga i, kako sama kaže, kafe. 🙂  Anđelka je CEO kompanije Symbiotica.

“Lično se sve više usmeravam ka obukama i prenošenju znanja i iskustava koja sam stekla ljudima koji žele da započnu karijeru u digitalnom marketingu ili da usavrše svoja znanja.”

Karijeru je započela kao kreator (pisac) sadržaja, a s vremenom se usavršavala u oblasti marketinga. Do društvenih mreža je stigla spontano, odlučivši da prihvati priliku koja joj se ukazala u vreme kada je Facebook tek pronalazio svoj put do korisnika.

Ako niste iskoristili priliku da se prijavite za ovaj mentorski program, sigurni smo da idući put nećete ponoviti tu grešku. 🙂

Tatjana

Writing is thinking on paper.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment