Nazad u klupe! – ITgirls radionica za decu

Nazad u klupe! – ITgirls radionica za decu

Otvorene su prijave za, četvrtu po redu, ITgirls radionicu namenjenu deci uzrasta od prvog do petog razreda osnovnih škola. Kao i na prethodnim radionicama, đaci će imati prilike da se upoznaju sa osnovama koristeći Scratch.

Leto je, makar kalendarski, na izmaku, a povratak u školske klupe dolazi na dnevni red. Kako bismo započeli novu školsku godinu kreativno i produktivno – pozivamo vas na još jednu IT girls radionicu namenjenu đacima.

Dragi đaci, organizovaćemo novu radionicu namenjenu upoznavanju sa osnovama programiranja 22. septembra, na vec poznatoj lokaciji, u prostorijama Srpsko-korejsko Informatickog Pristupnog Centra, na adresi Dobrinjska 11 sa početkom u 12 časova.

Radionica je namenjena osnovcima, učenicima od prvog do petog razreda, a naši predavači imaju za cilj da prenesu mališanima osnovna znanja iz oblasti informacionih tehnologija i dalje ih zainteresuju da samostalno izučavaju ovu oblast.

Učesnici ce imati priliku da steknu prva znanja iz oblasti računarskog programiranja, a radionica je interaktivnog tipa i prilgodjena je uzrastu naših mladih posetilaca. U najvećoj meri će se pažnja pokloniti savladavanju Scratch i Petlje, kao i upoznavanju sa drugim sličnim platformama.

FAQ 

 1. Koje predznanje je potrebno?
  Dovoljno je, ali nije neophodno, da je dete ranije koristilo kompjuter.
 2. Moje dete ne zna da koristi kompjuter, da li može da učestvuje?
  Da! Ovo će biti dobra prilika da savlada korišćenje kompjutera.
 3. Da li je oprema obezbeđena? 
  Da, SKIPC obezbeđuje opremu za sve učesnike radnioca.
 4. Moje dete ima 14 godina, da li može da učestvuje? 
  Sva deca su dobrodošla, ali imajte na umu da je radionica namenjena uzrastu od 1. do 5. razreda i sadržaj je prilagođen toj starosnoj grupi. Starijoj deci program može biti dosadan.

Prijave su otvorene

Broj mesta je ograničen na 20 učesnika. Pozivamo roditelje i nastavnike da prijave decu za učešće u radionici OVDE.

Nevena

Lovac na izazove po izboru, regruter usled spleta okolnosti.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment