Prva ENTER konferencija u Beogradu

Prva ENTER konferencija u Beogradu

Ovog aprila održaće se prva ENTER konferencija u Beogradu.

Ova dvodnevna konferencija je besplatna, a osmišljena je sa ciljem da okupi žene koje se bave informacionim tehnologijama, bilo da su u pitanju početnice ili one koje su već  neko vreme  u ovoj priči.

ENTER konferencija biće održana u utorak 25. i sredu 26. aprila u dvorani Kolarca (Strudentski trg 5). Prijavljivanje za ovu konferenciju biće moguće u drugoj polovini marta.

S obzirom na veliki broj učesnica, govornica i predavača, kao i na mnoštvo tema o kojima će biti reči u glavnom delu (od physical gaming-a, mobile i web developmenta  do bioinženjeringa), ENTER konferencija jeste otvorena za sve, zahvaljujući svojoj sveobuhvatnosti.

Neke od učesnica upravo u ovom glavnom delu ENTER konferencije  su Phoenix Perry – profesorka na Goldsmith univerzitetu u Londonu na predmetu Physical Computing and Games; Milica Đurić Jovičić – V.D. direktorka inovacionog centra ETF-a; Jelena Antić – deo tima za razvoj Google Shopping servisa; Dragana Čalija – osnivačica Saint Di firme, asistentkinja na FTN-u u Novom Sadu; Ivanka Milenković – direktorka Verisec Labs ogranka u Beogradu.

Za organizovanje ove konferencije odgovoran je Spacevent, tim koji se bavi kreiranjem i realizacijom edukativnih programa u oblasti IT-a namenjenih različitim grupama korisnika/korisnica, ali u velikoj meri su posvećeni upravo uključivanju žena u IT sektor i podršci ženama tokom razvoja karijere u ovoj oblasti. Spacevent će održati ovu konferenciju uz podršku  ACM-W mreže.

“ACM-W supports, celebrates, and advocates internationally for the full engagement of women in all aspects of the computing field, providing a wide range of programs and services to ACM members and working in the larger community to advance the contributions of technical women.”

Zapratite Spacevent FB i Instagram stranice (ako ih već ne pratite 🙂 ) kako biste bili u toku s objavama koje se tiču ENTER konferencije, a i budućih dešavanja. Obaveštavamo vas čim prijave budu otvorene i vidimo se 25. i 26. aprila. 🙂

 

 

 

Tatjana

Writing is thinking on paper.

1 comment

Leave a comment

Leave a Comment