Prvi IT girls hackathon – otvorene prijave

Prvi IT girls hackathon – otvorene prijave

Prvi IT Girls Hackathon koji partnerski organizuju ITGirls i švajcarska softverska agencija Namics je prilika za sve devojke koje žele da nauče nešto novo. Simbolično, učesnice će 03. septembra imati priliku da kreiraju softversko rešenje u vidu web ili mobilne aplikacije koje bi imalo primenu u oblasti obrazovanja. Timove od ukupno 15 učesnica će u svojim prostorijama će ugostiti beogradski ogranak Namics agencije. Kako bi učestvovale, dovoljno vam je osnovno znanje o alatima, laptop i dobra volja. Na hakaton mogu da se prijave pojedinci, timovi kojima fali član ili već oformljeni timovi. Sva rešenja ostaju isključivo u vlasništvu timova. Namics će ustupiti svoje prostorije, tri sjajne mentorke koje će vam pomagati u radu i simoličnu nagradu.

„Hakaton je jedinstven oblik takmičenja koji ima zadatak, ne samo da te kao učesnika motiviše da pobediš, već pre svega da te inspiriše da i nakon njega nastaviš da se razvijaš kao softverski inženjer. U ovom konkretno slučaju, ta inspiracija je usmerena ka ženama programerima odnosno budućim programerima, a osnovna ideja takmičenja je da podrškom njihovim bavljenjem softverskim inženjeringom ukažemo na važnost heterogenih timova, za uspeh jednog projekta. Bolja komunikacija, drugačiji ugao gledanja na određeni problem i veća produktivnost, samo su neke od dokazanih prednosti rada u timu sastavljenom od pripadnika oba pola“, poručuje Ketrin Simon, jedna od članica žirija i predstavnik švajcarske softverske agencije Namics.

Udruženje PHP Srbija pružilo je podršku pri organizaciji prvog IT Girls hackathona. Njihova predstavnica Milica Ostojić će se naći u ulozi članice žirija na ovom takmičenju.

OTVORENE SU PRIJAVE

Nakon podele u timove od po 4 člana, učesnice imaju na raspolaganju osam sati rada kako bi razvile prototip softverskog rešenja. U pogledu upotrebe programskih rešenja učesnice neće imati nikakvih ograničenja. Svaki tim će dobiti i svog mentora, inženjerku švajcarskog Namicsa, koja će ih savetovati i pomagati im u radu. Sve zainteresovane učesnice će imati prilike da se prijave do 24. avgusta u ponoć.

Zadatak takmičarki biće da osmisle rešenje upotrebljivo u obrazovanju. Precizniji opis zadatka učesnice će dobiti dva dana pred početak takmičenja. Odluku o pobedniku žiri će doneti prvenstveno na osnovu dva kriterijuma, originalnosti i primenjivosti aplikacije.

Ukoliko želite da se prijavite i budete deo prvog IT Girls hakatona, to možete učiniti OVDE.
Više informacija možete pronaći na www.itgirls.rs/hakaton.

 

Nevena

Lovac na izazove po izboru, regruter usled spleta okolnosti.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment