[ccpw id="5"]

VestiPrvo okupljanje IT devojaka u Inđiji

Prvo okupljanje IT devojaka u Inđiji

-

IT Girls nastavlja sa nizom događaja u ovom kvartalu. Nakon jako uspešnog React predavanja, gde je prisustvovalo gotovo 100 devojaka i momaka, ovog puta se selimo malo iz Beograda. U saradnji sa Startit Centrom Inđija, organizujemo prvo okupljanje žena u Inđiji. Simbolično, 8. marta, na Dan žena, sa početkom od 18 časova, u prostorijama Startit Centra u ulici Vojvode Stepe 2 u Inđiji, organizovaćemo druženje i međusobnu razmenu ideja. Pozvane su prvenstveno devojke i žene koje se bave ili su zainteresovane za IT, ali su i muškarci jednako dobrodošli.

Okupili smo četiri sjajne mentorke koje će biti na raspolaganju svim učesnicama koje su u potrazi za poslom, idejama, savetom ili samo žele da razmene mišljenja. Druženje ćemo započeti njihovim predstavljanjem, a nakon toga očekujemo neformalnu sedeljku uz kafu.

devojka programer

Mentorke

Ana Vukašinović, Chief External Relations at Share Square

Ana je hrabro napustila korporativnu ekipu i otisnula se u preduzetnike, te je danas suosnivač Share Square-a. Osim inspiracije, od Ane možete tražiti savete za privlačenje i održavanje odnosa sa klijentima.

Teme: startup mentorship, inspirativna priča, digitalni marketing, PR, blogovi, lead generation, sales;

Kako započeti razgovor sa Anom: Pitajte je o sadržajima za turiste u Beogradu, gde je dobra klopa i koja mesta za rade preporučuje freelance-erima.

Andjelka Ducić, CEO @ Symbiotica

Anđelka je muza digitala u Srbiji. Uspešno žonglira između sopstvene kompanije za web development & digitalni marketing, radionica i konferencija na kojima je učesnik, ali neretko i predavač.

Teme: karijerni saveti, kako se predstaviti poslodavcu, greške koje uočava na intervjuima, kako pokrenuti sopstveni biznis, freelance angažmani, lični branding i sve vezano za marketing;

Kako započeti razgovor sa Anđelkom: Pitajte je da vam preporuči konferenciju koju bi trebalo da posetite. Anđelka jako voli životinje i firma koju vodi je pet friendly, te to može biti dobar ice breaker.

Jelena Opačić, Sales & Marketing Director @ Mainstream

Jelena je direktorka prodaje i marketinga. Organizator je serije stručnih događaja pod nazivom Developers’ mDay, a sastavni deo programa je i panel posvećen IT zajednici na kome se često govori i o položaju žena. Među prvima u Srbiji je radila na edukaciji tržišta, promociji i pribižavanju same primene Clouda u našem okruženju.

Teme: sales, marketing, hosting i cloud usluge, marketing 101, načini promocije, organizovanje događaja, menadžment, karijera u prodaji i marketingu, project management, osnove menadžmenta i još mnogo toga;

Kako započeti razgovor sa Jelenom: Jelena često putuje na egzotične destinacije. Pitajte je gde je poslednji put putovala i kakva je kafa na Jamajci.

Jovana Marković, IT recruiter & HR generalist

Jovana svakodnevno traži nove talente i možda bi bila dobra ideja da razgovarate sa njom ako tražite svoje mesto u okviru IT industrije. Može da vas posavetuje koje veštine su potrebne za određene poslove, ali i da vam objasni pojedine karakteristike određenih poslova. Ako ste se nameračile na HR posao u IT industriji, Jovana vam može ispričati kako je nesuđena profesorka engleskog razvijala veštine kako bi se okušala u regrutaciji u IT-u.

Teme: kako napisati dobar CV, najčešće greše prilikom pisanja CV-ija, kako odgovarati na pitanja na intervjuu, koja su najčešća pitanja i zašto se postavljaju, kako odgovoriti na pitanje o željenoj plati, koje veštine su potrebne za različite poslove, koje tehnologije su tražene za određene poslove;

Kako započeti razgovor sa Jovanom: Jovana je iz Inđije, ako je ipak ne poznajete – onda je samo pitajte gde su dobri kolači.

Zaključak

Cilj je da neke od ovogodišnjih učesnica vidimo za godinu ili dve kao mentorke na istom ovakvom događaju, te vas pozivamo da dođete na ovo neformalno druženje u svrhu povezivanja i razmene saveta i ideja. Događaj je zakazan za 8. mart u 18 časova, u Startit Centru Inđija, Vojvode Stepe 2. Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna.

Poslednji postovi

Kako odabrati odgovarajući sto i stolicu za kompjuter?

Mnogo toga treba uzeti u obzir pri izboru kancelarijske stolice, od materijala, podrške i prilagodljivosti do ukupnog stila i cene. Odabir kancelarijske stolice verovatno nije nešto...

Software and Data Engineering – novina u obrazovanju

Još jedna sjajna sagovornica, Marina Marjanović Jakovljević, reći će nam ovom prilikom nešto više o novom smeru na fakultetu posvećenom Data Science, odnosno – nauci...

Fabrika znanja – ITgirls u Podgorici!

Regionalna IT manifestacija biće održana sedmi put za redom u Podgorici, na Univerzitetu Donja Gorica, između 10. i 11. oktobra. Najveći IT događaj u regionu okupiće...

Calling ITgirls: Prvi Beyond Code meetup u Beogradu

Prvi Beyond Code meetup biće održan u sredu, 6. septembra sa početkom u 18h u prostorijama beogradskog Startit Centra. Nakon Amerike, serija ovih događaja sledi...

Popularno