Prva ITgirls QA radionica u Beogradu

Prva ITgirls QA radionica u Beogradu

Portal ITgirls i HelloWorld organizuju prvu besplatnu QA radionicu 29. septembra u prostorijama Srpsko – Korejsko Informatičkog Pristupnog Centra u Beogradu. Broj mesta je ograničen i oprema za rad je obezbeđena.

Kontrola kvaliteta softvera je jedan od krucijalnih faktora u razvoju softverskog proizvoda. Pozicija QA Manual Testera je veoma tražena, složena i puna izazova. Sistemom kontrole kvaliteta (Quality Assurance) se ne proverava samo softver, već i sve njegove prateće komponente i karakteristike.

Tokom radionice, u trajanju od sat i po vremena, upoznaćete se sa osnovama koje su važne za nadgledanje i testiranje jednog softverskog proizvoda, gde će vas pasionirane inženjerke, Mima i Dragana, pripremiti za samostalan rad na manualnom testiranju softvera i pripremiti za dalje samostalno izučavanje ove oblasti.

Cilj radionice je upoznavanje sa procesima, alatima i potrebnim znanjima za poziciju QA Manual Tester, ali i razvijanje svesti o neophodnosti testiranja i prednostima koje ono nudi.

Predavačice

Dragana i Mima su sestre koje se programiranjem bave od ranih tinejdžerskih dana. Nakon završenih studija na Fakultetu Teničkih Nauka u Novom Sadu, oprobale su se na poziciji gameplay programera. Za ovaj posao su se odlučile iz ljubavi prema video igrama i želje iz detinjstva da ih jednog dana i prave. Danas Mima radi kao full stack developer, a Dragana je Business Relationship Manager.

Prijave za QA radionicu

Radionica će se održati 29. septembra u prostorijama Srpsko – Korejsko Informatičkog Pristupnog Centra u ulici Dobrinjska br. 11 sa početkom od 12:00 časova. Prijave će biti otvorene do popunjavanja mesta. Broj mesta ograničen na 15 učesnica, prijave su obavezne i možete se prijaviti OVDE.

Nagrade za najbrže prijavljene

Prve tri prijavljene učesnice će dobiti kartu za predstojeću Belgrade Test konferenciju, koja će se održati od 07. do 10. novembra u Teatru “Madlenijanum”. Konferencija okuplja početnike i profesionalce u testiranju softvera, a ovogodišnja tema konferencije je “Testiranje kao način razmišljanja”.

 

Nevena

Lovac na izazove po izboru, regruter usled spleta okolnosti.

2 comments

Leave a comment
 1. Maja

  October 3, 2018 at 12:41 pm

  Pozdrav!

  Zanima me, da li ćete u nekom narednom periodu, održati ITgirls QA radionicu u Novom Sadu?

  Hvala Vam unapred. Maja

  • Nevena Sofranić

   October 3, 2018 at 2:33 pm

   Zdravo Majo,

   Za sada nemamo tačne datume, ali razmatramo mogućnosti o radionicama van Beograda. Najavićemo na vreme 🙂

Leave a Comment