A ovoga puta – malo PHP-a

A ovoga puta – malo PHP-a

S obzirom na to da je vreme godišnjih odmora, dozvolila sam i ja sebi jednu pauzu od učenja i rada. Kako je većina vas verovatno i dalje daleko od svojih računara u krajevima s boljom klimom, izbor za novi post je pao na nekoliko važnih informacija, bez mnogo literature za učenje. Čisto da ispoštujemo odmor kako valja, a da ipak ne zaboravimo put kojim smo krenuli ka nečemu novom.  Ovoga puta Meetup, ovoga puta – PHP.

Kako mi se nekoliko vas javilo koji ste zainteresovani za učenje PHP programskog jezika, (a to nije moja grana, ili bar, ne za sada 🙂 ) volela bih da vas malo obavestim o nekim dešavanjima vezanim upravo za PHP.

U jednom od mojih prethodnih postova sam napomenula da sam bila na jednom Meetup-u PHP programera i da sam zaista bila oduševljena količinom pozitivnih utisaka. Uverena sam da se PHP zajednica jako dobro drži zajedno i da su otvoreni za povećanje broja članova.

Naime, Meetup se održava svakog trećeg utorka u mesecu, u KC gradu. U grupi na facebook-u PHP Srbija možete pronaći link za prijavu. Svako može prisustvovati. Tvrdim da najbolje informacije možete naći upravo tamo, jer možete prići i porazgovarati sa bilo kojim članom, iz iskustva znam da će vam svako izaći u susret.

 

Poslednji Meetup-u je bio održan 19. 07. 2016.  Dva predavača i dve teme.

  • Methodsfor Developing Legacy Software

Ivan Vulović i

  • Distributed Domain Destruction – Adventures in building distributed systems

Srđan Vranac

 

Ako je neko zainteresovan, oba predavanja mu mogu poslati putem mejla.

Predavanja se održavaju u vrlo prijatnoj atmosferi. Početak je u 18:00h, do 19:00h predavači obično završe sa svojim izlaganjem.

Nakon 19:00h možete na istom mestu ili u bašti pored nastaviti druženje sa vašim budućim kolegama (ovde se obraćam početnicima, jer je blog i namenjen njima prvenstveno).

Naredni Meetup je zakazan za 16. 08. 2016. na kome će jedan od predavača biti Aleksandar Stevanović, imala sam priliku da upoznam ovog momka.

Verujem da vredi poslušati njegovo predavanje, i da će u potpunosti opravdati rečenicu kojom ga je kolega Milan Urukalo opisao: “Kada Aleksandar izađe na binu, sve postaje mnogo jednostavnije.”

 

Kako je post posvećen PHP-u, usudiću se da dodam linkove za samostalno učenje istog.

Najpre je svakako potrebno poznavanje HTML-a i CSS-a.

U mojim prethodnim postovima možete pronaći linkove za samostalno učenje HTML i CSS.

A dodala bih još i

Nettuts 30 days HTML i CSS

A zatim i za PHP,

Nettuts PHP.

 

Pozdravljam vas do narednog susreta.

Iskoristite dane odmora na najbolji mogući način i napunite baterije za period učenja koji sledi.

 

Ubeđenje da nešto možeš da postigneš je pola uspeha, pa, ubedi sebe i kreni put uspeha! 🙂

 

Danijela

Ako možeš sebe u nečemu da zamisliš, možeš naći put da to i ostvariš.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment