Decembarska Rails Girls radionica – prijavljivanje počinje danas!

Decembarska Rails Girls radionica – prijavljivanje počinje danas!

Drage devojke, zadovoljstvo nam je da najavimo još jednu Rails Girls radionicu. Prijavljivanje za zimsko izdanje radionice počinje danas, a priliku da zauzmete svoje mesto imaćete do 3. decembra. Požurite, pridružite se.  🙂  Čeka vas izuzetna ekipa.

Radionica će biti održana 10. i 11. decembra 2016. godine, u coworking prostoru My work, u Kneza Miloša 23.

Za neupućene, organizacija Rails Girls Beograd postoji od 2013. godine, a deo je šire Rails Girls zajednice. Osnovali su je neki zaista sjajni mladi ljudi, sa ciljem da, kroz dvodnevne radionice, devojkama i ženama koje žele da nauče nešto iz oblasti web programiranja obezbede korisna saznanja. Za početak – zainteresovane mogu naučiti ono najosnovnije o  programskom jeziku Ruby.

Praksa je da se kroz radionice intenzivno uči o neophodnim alatima i tehnikama, koji predstavljaju okosnicu za dalje nadograđivanje znanja.

Decembarska radionica biće sedma Rails Girls Beograd radionica po redu. Do sada je kroz ove radionice prošlo preko 250 učesnica.

Sam plan i program radionice možete pronaći i na Rails Girls Beograd sajtu. Tamo je priložena konkretna satnica, a ovako će sve, ukratko, teći –  ići će se postupno, počevši od upoznavanja s mentorima i mentorkama, zatim instaliranja neophodnog softvera na računare učesnica, pa se nastavlja diskusija, učenje i rad. Uz pauze za kafu i ručak, naravno.

Jedino što se od učesnica očekuje je da ponesu sopstveni laptop ili netbuk. Uz lepo raspoloženje, naravno.

Starosna granica ne postoji. Devojke i žene svih uzrasta su dobrodošle, ukoliko su radoznale i zainteresovane za programiranje. Iskustvo, takođe, nije neophodno. Potrebno je elementarno snalaženje na računaru. To je sasvim dovoljno za početak.

Uz to, radionice su potpuno besplatne.

Kako biste bile u toku, savetujemo vam da zapratite i njihovu Facebook stranicu – https://www.facebook.com/RailsGirlsBeograd.

Ukoliko ti je potrebno da načiniš taj prvi korak na svom putu da postaneš programerka, nećeš pogrešiti ako upravo ova radionica bude taj početak.

Link za prijavljivanje možete pronaći ovde – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEklFog1YWSsNisYHjcwoJYprfaVDYnJHzeibf9glLx3d4EQ/viewform.

“Ruby is an Objected Oriented programming language. Simple from outside, powerful inside”

 

 

Tatjana

Writing is thinking on paper.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment