Dan kada ćemo školu braniti peticijom

Dan kada ćemo školu braniti peticijom

Kada smo govorili o tome da je pravo vreme za modernizaciju školstva, nismo baš imali ovaj trend na umu. Čini se da je ovih dana obrazovanje dosta izlišno. Ni knjige, ni zvona i praporci. U suštini, bolje (n)išta nego… nego šta? Škole svakako ne.

Poražavajuće vesti su, nažalost, morale da se nađu u okviru našeg današnjeg sadržaja. Ove su trenutno na tapetu – gašenje škola. Ili, kako se to popularno zove, pripajanje.

Dakle, Politehnika – škola za nove tehnologije, biće pripojena Tehničkoj školi Novi Beograd zajedno sa tehničkom školom “Zmaj”.

Pošto su sredstva koja bi mogla biti iskorišćena za obrazovanje greškom legla na račune Deda Mraza i Ludog Šeširdžije, jedna od najboljih tehničkih škola na Balkanu je legitimno okarakterisana kao suvišan trošak.

Ako ste obavešteni o ovome, verujemo da ste rezignirani. A ovako to izgleda iz ugla bivše učenice, Valerije Spasojević.

Srećom, možemo doprineti na svoj način, svojim potpisom – OVDE.

Zatim, osvane naslovGašenje škole Radivoj Popović. Kakvo gašenje, zar nismo lepo usvojili adekvatan termin pripajanje?

Ovde je reč o školi za mališane sa smetnjama u razvoju ili nekom vrstom invaliditeta. Škola se nalazi u Zemunu. Trenutno broji 83 učenika. Nemam neki sertifikat koji bi mi dozvolio da se pozovem na pedagogiju, ali… Mislim da je svaki komentar suvišan.

 

Tatjana

Writing is thinking on paper.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment