Startup Grind 19. oktobra organizuje još jedan sjajan događaj

Startup Grind 19. oktobra organizuje još jedan sjajan događaj

U sredu, 19. oktobra, Startup Grind, najveća nezavisna startap zajednica koja povezuje 400.000 preduzetnika u preko 200 gradova u svetu, ugostiće Sonju Dakić, osnivača DajDaj doo (http://dajdaj.com/en/).

Ovaj događaj planiran je za 18h, a održaće se u prostorijama Societe Generale Srbija, u Bulevaru Zorana Đinđića 50a/b.

Šesti put po redu Startup Grind organizuje ovakvo dešavanje u Beogradu. I ovoga puta će svojim gostima pružiti priliku da čuju jednu izuzetno inspirativnu priču. U saradnji s Google for Entrepreneurs, Startup Grind podržava startap ekosistem u preko 85 država, a na mesečnim događajima koje priređuju učestvuju ljudi poput Sonje – oni čije znanje i uspeh zavređuju punu pažnju.

Naime, Sonja je član Udruženja poslovnih žena Srbije i dobitnik specijalne nagrade za inovaciju “Cvet uspeha 2015“. Uz to,  jedna je od prvih žena koja se ostvarila u startap svetu u našoj zemlji. Svoja znanja i iskustva podeliće s prisutnima, a njena priča može inspirisati i podstaći one koji su zainteresovani za preduzetništvo, bilo da su već u ovim vodama ili tek teže da se u njima oprobaju.

“Volim da kažem za sebe da sam postala preduzetnica slučajno jer je zaista tako i bilo. Nikada nisam mislila da ću imati svoj posao jer sam bila veoma dobra radeći za druge. Preduzetništvo je u moj život donelo mnogo novih stvari, nateralo me je da izađem iz svog skloništa i suočim se sa mnogim stvarima koje mi nisu bile prijatne.” – navela je Sonja povodom svog učešća na TEDx konferenciji.

Tražeći kvalitetne pelene za svoje prvo dete, koje će, uz to, biti razgradive i neće štetiti okruženju, polako se formira ideja o osnivanju kompanije. Želja za očuvanjem životne sredine i pronalaženjem ekološki pogodnog rešenja u kombinaciji sa potrebom da omogući najbolje za svojeg mališana rezultiraće nastankom DajDaj doo.

Sonjina priča u svetu preduzetništva započinje 2011. godine, kada je, s najboljom prijateljicom, sprovela ovu ideju u delo. One su pokrenule proizvodnju pelena od bambus vlakana. Njihov proizvod je jedini  tekstilni proizvod u Srbiji koji nosi Eko znak republike Srbije.

Detalje o ovom događaju, kao i mnogim zanimljivim i korisnim dešavanjima i sadržajima, možete pronaći na sajtu Startup Grind –  https://www.startupgrind.com/belgrade/.

Takođe, važno je napomenuti da su studentima obezbeđene besplatne ulaznice. Potrebno je samo da se unese Promotion Code: 101student, što možete uraditi preko ovog linka – https://www.startupgrind.com/events/details/startup-grind-belgrade-presents-sonja-dakic-daj-daj-ltd#/.

A naši čitaoci koji bi želeli da prisustvuju, mogu nam se javiti i dobiti karte besplatno, ako se jave među prvima.

objava

Pridružite se. Poslušajte. Informišite se. Sve je ostvarivo ako imate viziju i podstrek.

 

 

 

 

Tatjana

Writing is thinking on paper.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment