Treća ITgirls radionica za decu

Treća ITgirls radionica za decu

Treća ITgirls radionca namenjena đacima biće održana 16. juna od 12:00 časova u prostorijama Srpsko-Korejskog Informatičkog Pristupnog Centra u ulici Dobrinjska br. 11, a u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

Đaci uzrasta od 1. do 5. razreda osnovnih škola iz Beograda će se okupiti po treći put u Srpsko-Korejskom Informatičkom Pristupnom Centru kako bi stekli prva znanja iz oblasti informacionih tehnologja.

Radionice su namenje deci uzrasta od prvog do petog razreda osnovnih škola. Cilj radionica je upoznavanje dece sa osnovnim principima računarskog programiranja kroz zabavnu interakciju sa predavačima, koristeći Scratch, Petlju i druge slične platforme. 

Kroz prve dve radionice smo naučili da je ovo dobar način da zainteresujemo decu za oblast informatike, pomognemo im da savladaju prve korake, a pokazalo se i da nastavljaju samostalno kod kuće da izučavaju slične platforme.

FAQ 

 1. Koje predznanje je potrebno?
  Dovoljno je, ali nije neophodno, da je dete ranije koristilo kompjuter. 
 2. Moje dete ne zna da koristi kompjuter, da li može da učestvuje?
  Da! Ovo će biti dobra prilika da savlada korišćenje kompjutera.
 3. Da li je oprema obezbeđena? 
  Da, SKIPC obezbeđuje opremu za sve učesnike radnioca.
 4. Moje dete ima 14 godina, da li može da učestvuje? 
  Sva deca su dobrodošla, ali imajte na umu da je radionica namenjena uzrastu od 1. do 5. razreda i sadržaj je prilagođen toj starosnoj grupi. Starijoj deci program može biti dosadan.

Prijave su otvorene

Broj mesta je ograničen na 20 učesnika. Pozivamo roditelje i nastavnike da prijave decu najkasnije do 13. juna. Za učešće u radionici se možete prijaviti OVDE. 

Nevena

Lovac na izazove po izboru, regruter usled spleta okolnosti.

2 comments

Leave a comment
 1. Jelena Cvetkovic

  June 7, 2018 at 8:29 am

  Da li ce u toku godine biti otganizovano predavanje za decu iz Nisa u saradnji sa lokalnom samoupravom pozdrav.

  • Nevena Sofranić

   September 7, 2018 at 6:32 pm

   Draga Jelena,

   Jako bismo voleli da organizujemo radionicu u drugim gradovima i potrudićemo se da realizujemo tako nešto. Ukoliko možete da nam pomognete u organizaciji, molim Vas da nam se javite putem kontakt forme.

   Hvala!

Leave a Comment